czy wytrzyma orginalne sprzęgło BKC

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • grzesiek022
    Classic
    • 2010
    • 22

Od jakichś 2 dni gdy silnik chodzi na bardzo niskich obrotach pojawia się dziwne stukanie w okolicach prawego koła (tak przynajmniej to słychać z wnętrza samochodu z perspektywy kierowcy). Jak otworzyłem maskę to słychać, że silnik jakoś inaczej niż zwykle pracuje. Stukanie zanika jak tylko doda się lekko gazu (wystarczy b. lekko nacisnąć pedał). Nigdy wcześniej to nie występowało (auto jest nowe, mam je od kwietnia, przejechane 4500km), nie wiem czy od razu z tym jechać do ASO? Czy może być to spowodowane niskimi temperaturami powietrza?. Może ktoś z was - forumowiczów spotkał się z podobnym problemem?
  • sylwester.kida
    Drive
    • 2008
    • 47

Mam pytanie, odnośnie sprzęgła i koła zamachowego. w najbliszym czasie myślę wymienić cały komplet, a zaraz potem zrobić wirusa, pewnie u aligatora, w związku z tym moje pytanie 1, wkładać orginał przypisany do tego modelu (BKC),
    2, jakiś zamiennik,
    3, ewentualnie komlet z innego mocniejszego modelu
    Chciałbym aby to trochę pochulało bez jakiś większych problemów

Komentarz

• rob555
      Rider
      • 2006
      • 748

BKC na seryjnym sprzegle da rade. Aligator pewnie delikatnie z momentem pociagnie wiec spoko. Jesli chcesz isc w wieksze mody (np turbo) i trenowac bardziej silnik to wtedy polecam Ci zestaw od VR6 na jednomasowym kole zamachowym. Fakt ze brzeczy na biegu jalowym ale za to trzyma naprawde niezle
      pozdrawiam

Diagnostyka i tuning
      hybrydowe wtryski i turbiny
      programy na ulice jak i do sportu

Serwis mechaniczny aut koncernu VAG
      www.tune-up.pl

HAMOWNIA PODWOZIOWA - POMIARY MOCY GDANSK

Komentarz

• zurcio
        RS
        • 2008
        • 2046

sylwester.kida, ta zależy co tam chcesz wyczarować ...

310-320 Nm trzyma bez problemu - najmniejszych uślizgów
        Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...

Komentarz

• sylwester.kida
          Drive
          • 2008
          • 47

ok dzieki za info, umawiam się na wymianę sprzęgła i zaraz ptem do Aliego

Komentarz

Pracuję...